تمامی مطالب این سایت محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری از مطالب این سایت پیگرد قانونی دارد.
خانه / Abaqus tutorial videos / Abaqus advanced tutorials / شبیه سازی فرآیند پاشش سرد یک قطعه آلومینیومی در آباکوس با روش ALE

شبیه سازی فرآیند پاشش سرد یک قطعه آلومینیومی در آباکوس با روش ALE

در این ویدئو به شبیه سازی قدم به قدم  فرآیند پاشش سرد یک قطعه آلومینیومی در آباکوس با روش ALE در نرم افزار آباکوس پرداخته ایم.مواد اولیه مورد استفاده در این فرآیند، به شکل پودر، سیم یا میله می‌باشد.ذرات ماده پوششی توسط یک گاز خنثی (آرگون، هلیوم، ازت ویا مخلوطی از این گازها) سرعت داده شده و با شتاب، به سطح آماده شده قطعه، پرتاب می‌شوند. در اثر شتاب زیاد، در هنگام برخورد ذرات به سطح قطعه، بین ذرات و سطح، یک پیوند مکانیکی قوی به وجود می‌آید.استفاده از تکنولوژی اسپری دارای امتیازات متعددی نسبت به روش‌های دیگر پوشش دهی می‌باشد. یکی از مزایای اصلی فرآیند ترمال اسپری، در مقایسه با روش‌های دیگر پوشش دهی سطح قطعات، امکان ایجاد طیف گسترده‌ای از پوشش‌های مواد مختلف روی بستر قطعه مورد نظر، می‌باشد. در حقیقت، تمام موادی را که بدون تجزیه شدن، قابل ذوب باشند، می‌توان برای ایجاد پوشش به روش اسپری، مورد استفاده قرار داد.مزیت دیگر پوشش دهی به روش اسپری، آنست که در جریان عملیات اسپری، قطعه عملاً زیاد گرم نمی‌شود، لذا، اثرات مخرب گرمایی ناشی از گرم شدن قطعه، وجود ندارد. ایجاد تنشهای حرارتی در قطعه، در جریان استفاده از روش‌های دیگر پوشش دهی، که در آن‌ها گرم کردن سطح قطعه انجام می‌گیرد، می‌تواند علاوه بر تنشهای حرارتی اثرات ساختاری نامطلوبی را نیز به بار آورد. در استفاده از روش اسپری، عدم گرم شدن قطعه و در نتیجه، عدم بروز تنشهای حرارتی، یک مزیت اصلی در استفاده از تکنولوژی اسپری می‌باشد. با این ویژگی اخیر، امکان ایجاد پوشش‌هایی با نقطه ذوب بالا، بر روی قطعه، به روش اسپری وجود دارد، بدون آنکه حرارت ورودی، باعث تغییردر خصوصیات ساختاری قطعه یا پیچیدگی و تاب برداشتن آن گردد. همچنین، امکان بازسازی پوششهای آسیب دیده، بدون تغییر در ساختار میکروسکپی یا در ابعاد قطعه، از مزایای دیگر روش اسپری می‌باشد. در شمل زیر می توانید شکل شماتیک فرآنید پاشش سرد را مشاهده نمائید.

برای مدلسازی اجزا از ابعاد میکرو و فرمولاسیون اویلری لاگرانژی یا ALE استفاده شده است. برای قطعه هدف و ذرات پرتاب شونده ماده آلومینیوم و با توجه به ایجاد حرارت در این فرآنید از یک استپ دینامیکی کوپل با حرارت بهره برده شده است. با اعمال شرایط مرزی مناسب به قطعه هدف و شرایط اولیه به ذره پرتاب شونده، در طی تحلیل در محیط نتایج می توان به خوبی اتصال برقرار شده بین ذره و ماده پوشش داده شده را مشاهده نمود و همچنین ترم دما در این آنالیز که حائز اهمیت می باشد در محدوده خوبی  و به دور از دمای ذوب قرار دارد. در شکل های زیر می توانید نمایی از نتایج این شبیه سازی را مشاهد نمایئد.  

برای تهیه فایل ها می توانید روی لینک زیر کلیک کنید.

هزینه تهیه فایل ویدئویی فارسی قدم به قدم به همراه فایل نرم افزاری ۶۹۵۰۰ تومان می باشد.

 

درباره ی Abaqus

همچنین ببینید

Analysis of composite concrete steel column using X shape steel section under compression test in Abaqus

In this tutorial, the Analysis of composite concrete steel column using X shape steel section ...

۶ دیدگاه

  1. حسن شریفی

    با سلام می خواستم یک نسخه از شبیه سازی فرایند کشش خریداری نمام لطفا راهنمایی فرمایید

    • با سلام
      لطفا در پایین صفحه روی گزینه خرید کلیک کنید و پس از پرداخت هزینه شما به سایت بازگشت داده می شوید و در صفحه ظاهر شده روی گزینه دانلود کلیک نمائید تا فایل ویدئویی و فایل های نرم افزاری را دانلود کنید.
      با تشکر

  2. سلام با عرض خسته نباشید. من یک فایل اسپری سرد به روش cel گرفتم به نظرتون آموزش کلا اویلری رو هم برا رفع مشکل زیر بگیرم مساله ام حل میشه. من میخوام یه فرایند اسپری سرد رو مدل کنم ولی ذرات رو ماکرو بگیرم چون بهدش میخوام جوشکاری اصطکاکی بزنم. تو کوپل cel ذرات برمیگرده و نمیچسبه بنظرتون اگه کلا اویلری مدل کنم یا لاگرانژی مشکل حل میشه. ممنون میشم راهنمایی کنین

    • سلام
      ببینید نیازی نیست اون مثال رو تهیه کنید ولی باید این رو در نظر بگیرید که در روش کلا اویلری مساله جوش ساده تر هستش ولی بسیار زمانبر خواهد بود حل اینچنین مسائلی.
      بهتر هستش خواص نهایی حاصل از اسپری رو به عنوان متریال وارد مساله جوش کنید. با تشکر

      • با عرض تشکر این که میگین خصوصیات مواد نهایی رو وارد کنید مثلا میشه تنش باقی مانده رو وارد کرد ولی خصوصیات تغییر یافته مدول و بقیه خصوصیات مکانیکی رو چطور میشه بدست آورد آموزشی دارین در این ارتباط. البته یک نکته هم هست که بعد از اسپری سرد فقط در یه لایه میکرون تغییر ایجاد می شود که با توجه به ابعاد جوشکاری قرار دادن خصوصیات بدلیل مش مشکل می شود.
        تشکر از اموزش های خوبتان و راهنمایی هایتان

        • با سلام
          شما ابتدا آنالیز اسپری رو انجام می دید و قصد دارید تغییری که در متریال ایجاد شده رو به آنالیز جدیدی وارد کنید، در این صورت شما باید از آنالیز پی در پی بهره ببرید که مثالش شبیه به برخورد تکراری هستش که در سایت میتونید چکش کنید.
          بعد از اسپری تغییراتی در قطعه کار انجام میشه که اون تغییرات باعث تغییر رفتار متریال میشه. در مورد جوشکاری اگر فاز ماکرو باشه سخت میشه کار چون شما اسپری رو در فاز میکرو انجام دادید و حالا اگه بتونید ابعاد رو بزرگ بگیرید شاید بشه کاری کرد.
          با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی مطالب این سایت محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری از مطالب این سایت پیگرد قانونی دارد.
enemad-logo