در این ویدئوی آموزشی به شبیه سازی خمش چهار محوره دال بتنی تقویت شده با میلگرد و فوم PET در نرم افزار آباکوس پردخته ایم. مدلسازی شامل هندسه بتن و فوم به صورت سالید و سه بعدی، هندسه میلگردهای تقویت کننده به صورت سیمی، و در نهایت اجزای صلب به می باشد. در شکل زیر نحوه قرارگیری اجزا در محیط اسمبلی نمایش داده شده است.
برای مدلسازی بتن تحت بار استاتیکی و دینامیکی از متریال مدل Concrete Damaged Plasticity با تعریف رفتار کشش و فشاری به همراه آسیب، استفاده شده است. برای تعریف ماده فوم از خاصیت الاستیک و مدل پلاستیک فوم بهره برده شده است. میلگردها نیز به صورت الاستیک و پلاستیک تعریف شده اند.
تحلیل به دو صورت استاتیکی و دینامیکی صورت پذیرفته است. در تحلیل استاتیکی به دلیل ماهیت معادلات حالت و تغییر شکل های بزرگ، همگرایی مساله دشوار بوده اما در حالت دینامیکی همگرایی سریعتر و آسانتر صورت می پذیرد. تمامی شرایط مرزی و تعامل مناسب بین تمامی اجزا در نظر گرفته شده است. استفاده از مش بندی ریز و مناسب نیز در حصول نتایج صحیح تاثیر بسزایی دارد.
پس از اتمام آنالیز تمامی خروجی ها از قبیل تنش، کرنش، آسیب کششی و فشاری، تغییر شکل فوم، نمودار نیرو-تغییر مکان و … قابل دسترس می باشد.
در شکل های زیر تعدادی از نتایج این آنالیز نمایش داده شده است.