در این ویدئی آموزشی به شبیه سازی برخورد سرعت بالا به هدف سرامیکی-پلی پروپیلن در نرم افزار آباکوس پرداخته ایم. هندسه سرامیک به صورت سه بعدی و سالید، هندسه شیشه پلی پروپیلن به صورت شل چند لایه و در نهایت پرتابه به صورت صلب طراحی شده است. در شکل زیر می توانید نحوه قرارگیری اجزا در محیط اسمبلی را مشاهده نمائید.
ماده پلی پروپلن بخاطر ویژگیهای بسیار خوبی که دارد، کاربرد فراوانی در صنعت پیدا کرده است. پلی پروپیلن معمولا به صورت کامپاند و یا مستربچ، به عنوان ماده اولیه برای تولید محصولات پلاستیکی مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از مهمترین انواع کامپاند پلی پروپیلن، کامپاند پلی پروپیلن با الیاف شیشه است. این ماده کامپوزیتی خواص بسیار خوبی در جذب انرژی دارد. برای مدلسازی این متریال از خاصیت الاستیک به همراه مدل آسیب استفاده شده است.
سیلیکون کارباید که با نماد شیمیایی SiC نشان داده می شود یک ماده معدنی جامد بلوری است. از این ترکیب در صنایع به عنوان نیمه هادی و سرامیک استفاده می شود که معمولاً به آن carborundum گفته می شود. سیلیکون کارباید به طور طبیعی در یک ماده معدنی بسیار کمیاب به نام مویسانیت وجود دارد. کاربیدهای سیلیکون خالص به صورت بلورهای بی رنگ و شفاف ظاهر می شوند. وقتی ناخالصی هایی مانند نیتروژن یا آلمینیوم به آنها اضافه می شوند ، بلورهای سیلیسیم کاربید بسته به سطح ناخالصی سبز یا آبی به نظر می رسند. کاربید سیلیکون بیشتر به دلیل سختی و مقاومت بالایی آن مورد استفاده قرار می گیرد ، اگرچه ویژگی های ترکیبی سرامیکی و نیمه هادی، آن را برای ساخت دستگاه های واکنش سریع ، ولتاژ بالا و دمای بالا به یک گزینه بسیارعالی تبدیل می کند. برای مدل سازی سرامیک تحت اثر ضربه پرانرژی از متریال مدل جانسون هلمکوئیست بیزل بهره برده شده است. این مدل ماده از طریق فراخوانی کد وی یومت در آباکوس قابل استفاده می باشد.
تحلیل به صورت دینامیکی بوده و برای آن از یک استپ اکسپلیسیت بهره برده شده است. شرایط مرزی، مش بندی و تماس مناسب به اجزا اختصاص داده شده است.
پس از اتمام آنالیز تمامی خروجی ها از قبیل تنش، کرنش، آسیب و تخریب سرامیک، تغییر شکل شیشه پلی پروپیلن و … را می توان مشاهده نمود. در شکل های زیر تعدادی از نتایج این آنالیز نمایش داده شده است.