تمامی مطالب این سایت محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری از مطالب این سایت پیگرد قانونی دارد.
خانه / Abaqus tutorial videos / Abaqus advanced tutorials / شبیه سازی بارگذاری استاتیکی پی خاکی مسلح به ژئوسل در نرم افزار آباکوس

شبیه سازی بارگذاری استاتیکی پی خاکی مسلح به ژئوسل در نرم افزار آباکوس

در این ویدئو به شبیه سازی بارگذاری استاتیکی پی خاکی مسلح به ژئوسل در نرم افزار آباکوس پرداخته ایم. مدلسازی شامل دو پارت بوده که هندسه خاک به صورت سه بعدی و تغییر شکلپذیر و هندسه ژئوسل به صورت یک پارت شل سه بعدی طراحی شده اند. در شکل زیر می توانید نحوه قرارگیری اجزا در محیط اسمبلی را مشاهده نمائید.

هدف از مقاوم سازی خاک با ژئوسل افزایش ظرفیت باربری، کاهش نشست و تغییرشکل جانبی و بهبود پایداری است. از میان روش های مختلف بهسازی خاک، استفاده از مواد پلیمری و ژئوسنتتیک، در دهه های اخیر رشد روزافزونی داشته است. یکی از انواع مسلح کننده های خاک، ژئوسل است که با توجه به ساختار سه بعدی سلولی شکل خود و تامین محصورشدگی لازم برای خاک داخل سلول ها، عملکرد مناسبی از نظر افزایش ظرفیت باربری در مقایسه با مسلح کننده های مسطح دارد. برای ژئوسل ها می توان از متریال های مختلفی استفاده نمود. در این تحلیل از خاصیت الاستیک به همراه چگالی برای ژئوسل بر اساس رفرنس مربوطه استفاده شده است. خاک نیز با استفاده از حالت الاستیک و مدل پلاستیسیته کپ به همراه سخت شوندگی مدل شده است. تحلیل دارای دو استپ استاتیکی بوده که در استپ اول بار فشاری به مجموعه و در استپ دوم بار مرکزی به ناحیه میانی پی وارد می شود. ژئوسل به صورت پارت مدفون شده در خاک لحاظ شده است.  شرط مرزی مناسب به خاک اعمال شده است. در استپ اول بار جاذبه به کل اجزا و همچنین فشار سربار به سطح رویی خاک اختصاص داده شده است. در استپ دوم به ناحیه میانی خاک بار بر حسب دامنه زمانی وارد می شود و باعث تغییر شکل این ناحیه می شود. استفاده از مش بندی مناسب نیز در کاهش زمان تحلیل تاثیر زیادی دارد.

پس از اتمام آنالیز به خوبی می توان تنش، کرنش، تغییر شکل خاک و ژئوسل، نمودار تنش-نشست و … را مشاهده نمود. در شکل های زیر تعدادی از نتایج این آنالیز نمایش داده شده است.

برای تهیه فایل ها می توانید روی گزینه خرید کلیک کنید.

هزینه تهیه فایل ویدئویی فارسی قدم به قدم به همراه فایل های نرم افزاری ۴۱۵۰۰ تومان می باشد.

 

 

درباره ی Abaqus

همچنین ببینید

شبیه سازی اتصال دهنده برشی در سیستم دال بتنی-عرشه فولادی در نرم افزار آباکوس

در این ویدئوی آموزشی به شبیه سازی اتصال دهنده برشی در سیستم دال بتنی-عرشه فولادی ...

۸ دیدگاه

  1. سلام خسته نباشید. ببخشید این فیلم آموزشی طراحی از صفر شروع شده؟ و اینکه تایمش چقدره؟ ممنون میشم جواب بدین

  2. سلام، خسته نباشید، ببخشید من طبق همین فیلم ژئوسل رو روی مدلی که خودم کار میکنم می‌سازم، ژئوسل ظرفیت تحمل خاکم رو افزایش میده، ولی نشست مدل هم زیاد هست.

    • سلام
      اگر ژئوسل در نزدیکی سطح به کار برده شده باید ظرفیت باربری و افزایش بده و در واقع برای یه نیروی مشخص اون رو کاهش بده. اگر این اتفاق نمی افته احتمالا ایرادی در مدل سازی دارید و اگر هم میتونید مدل رو به صورت سالید ایجاد کنید و حجم اون رو از خاک کم کنید و در نهایت بین سل و خاک تماس سطح به سطح تعریف کنید و دوباره تست کنید.
      با تشکر

      • سلام
        میشه لطفا بیشتر توضیح بدید که تماس سطح به سطح برای ژئوسل به چه صورت تعریف می شود. ممنون

        • سلام
          تماس سطح به سطح با تعریف رفتار اصطکاکی و در صورت نیاز با تعریف رفتار نرمال میتونه ایجاد بشه.
          با تشکر

  3. سلام
    چرا در ماژول استپ, گزینه مربوط به تغییرشکل های بزرگ را فعال نکردید با وجود اینکه رفتار خاک را غیرخطی تعریف کردید؟ منظورم گزینه NLgeom هست.

    • سلام
      شما میتونید اون رو فعال کنید ولی عموما اون گزینه مربوط به غیر خطی بودن متریال، شرایط مرزی غیر خطی و یا نوع بارگذاری هستش.
      با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی مطالب این سایت محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری از مطالب این سایت پیگرد قانونی دارد.
enemad-logo