در این ویدئوی آموزشی به شبیه سازی اتصال تیر به ستون بتنی تقویت شده با بتن فوق توانمند الیافی تحت بار محوری در نرم افزار آباکوس پرداخته ایم. مدلسازی به صورت سه بعدی بوده و شامل پارت اتصال تیر به ستون به صورت سالید، پارت های سه بعدی مربوط به بتن فوق توامند الیافی به صورت سالید، پارت میلگرد و خاموت های تیر و ستون به صورت وایر طراحی شده اند. در شکل های زیر می توانید نحوه قرارگیری اجزا در محیط اسمبلی را مشاهده نمائید.
برای اتصال تیر به ستون بتنی از متریال مدل Concrete Damage Plasticity استفاده شده است. این متریال مدل رفتار کششی و فشاری بتن را به صورت جداگانه دریافت می نماید. در طول آنالیز بر اساس این متریال مدل، می توان نواحی آسیب دیده کششی و فشاری را در مدل مشخص نمود. برای میلگرد ها و خاموت ها نیز از فولاد با خاصیت الاستیک و پلاستیک استفاده شده است. برای مدل سازی بتن فوق توانمند الیافی بر اساس مقاله رفرنس متریال و داده های آن مورد استفاده قرار داده شده است. با قرارگیری بتن فوق توانمند الیافی در ناحیه اتصال، مقاومت بتن در این ناحیه در مقابل آسیب کششی افزایش می یابد. تحلیل به صورت استاتیکی می باشد و برای آن از یک استپ استاتیکی با تغییراتی در مدل همگرایی به منظور جلوگیری از واگرایی زودرس، استفاده شده است. تماس بین اجزای تقویت کنننده و اتصال به صورت تماس ایده آل لحاظ شده است. میلگردها و خاموت ها نیز به صورت مدفون شده در بتن در نظر گرفته شده اند. بار فشاری به سطح بالایی ستون و همچنین بار جابه جایی به انتهای تیر اعمال شده است. کف ستون نیز به صورت گیردار لحاظ شده است. استفاده از مش بندی مناسب نیز در بدست آوردن نتایج مناسب تاثیر دارد.
پس از اتمام آنالیز به خوبی می توان آسیب کشش و فشاری، تنش،کرنش،جابه جایی و … را مشاهده نمود. تاثیر بتن فوق توانمند الیافی به خوبی در دور نگه داشتن اتصال از آسیب مشهود می باشد. در شکل های زیر تعدادی از نتایج این آنالیز نمایش داده شده است.
برای خرید فایلها روی گزینه زیر کلیک کنید.
هزینه تهیه فایل ویدئویی فارسی قدم به قدم به همراه فایل های نرم افزاری ۴۶۵۰۰ تومان می باشد.